Додайте свій власний набір властивостей до BIM моделі

07.07.2022

Створіть місце спокою та ясності у хаотичному розвитку BIM, який часто є надмірно неузгодженим.

Коли ви додаєте власний набір властивостей до моделі, масиви даних складаються у зрозумілі для вас структури, з якими ви можете задіяти 100% потенціал від використання BIM. Ви повністю розумієте власні властивості та можете легко перевірити їх, щоб довіряти даним внесеним у BIM модель. Це значно полегшує використання моделей користувачам у вашій організації незалежно від їх BIM рівня та забезпечує автоматизацію проекту на основі моделей.

Але це лише початок робочого процесу openBIM, який унікально та повністю підтримується Simplebim. Ви можете реорганізувати та структурувати BIM-дані відповідно до своїх потреб, а також експортувати нові моделі IFC за потреби. Звичайно, ви можете просто експортувати свій власний набір властивостей, а також, наприклад, класифікувати,  групувати  та  розфарбовувати  модель відповідно до різних наборів задач. Не дивно, що додавання власного набору властивостей стало найкращою галузевою практикою оперування моделями IFC.

Додавання набору властивостей

У Simplebim легко додати власний набір властивостей. Насправді немає необхідності додавати набір властивостей взагалі; ви просто додаєте властивість і вказуєте, у який набір властивостей вона записана. Це автоматично додає необхідний набір властивостей у модель. І це не складно. У прикладі нижче показано, як додати властивість до набору властивостей під назвою «MyProperties» і ви можете дізнатися все про додавання властивостей ТУТ .

Заповнення ваших властивостей

Порожні властивості не дуже корисні, тому вам потрібно додати значення до властивостей. У нас є повний перелік  різних можливостей, але ось коротка вибірка.

Копіювання з наявної властивості .

Ви можете скопіювати значення повністю або частину значення (наприклад, «AAA» з «BasicWall:AAA:1234567») або об’єднати кілька властивостей в одну (наприклад, поєднати ім’я простору та номер). Ви можете виконувати операції пошуку та заміни (наприклад, «Mtg.» на «Meeting») і зіставляти значення з різних властивостей в одну нову властивість.

Копіювати з інших структур даних .

Ви можете отримати значення з системи класифікації, утримання, системи, зони, визначення матеріалів, геометричних профілів тощо. Загалом, якщо є десь у моделі, ви можете перетворити їх на просту властивість.

Збагатити отримані дані BIM .

Ви можете додати дані із зовнішніх джерел даних (наприклад, Excel), отримувати дані з даних, які вже є в моделях (наприклад, обчислювати величини з геометрії) або поєднувати ці дані (наприклад, генерувати інформацію про сайт за допомогою тривимірних призм розташування, які ви додаєте до моделі).

Перевірка ваших властивостей 

Перш ніж почати використовувати свої властивості, ви можете перевірити їх. Ви можете перевірити, чи кожна властивість має значення, але ви також можете перевірити списки дозволених значень або шаблонів. У перевірці нечасто є сенс у використанні класу об’єктів IFC. Замість цього ви створюєте групу своїх об’єктів, і перевіряєте об’єкти в цій групі.

 

Якщо, наприклад, усі елементи, виготовлені з бетону, повинні мати клас бетону, тоді ви спочатку створюєте групу, яка містить усі елементи, матеріалом яких є бетон. Потім ви підтверджуєте, що всі ці об’єкти мають конкретний клас. Швидше за все, існує обмежений список дозволених конкретних класів, тому ви також можете перевірити, чи є дійсним значення конкретного класу

Ви можете знайти все про перевірку властивостей  ТУТ

 

Експорт ваших властивостей

Мати власний набір властивостей у моделі – це добре, але це не може бути кінцевою метою робочого процесу openBIM!

Наступним кроком є експорт нової моделі  IFC із Simplebim, що містить ваш набір властивостей. Це знову дуже просто- якщо ваші властивості включено, їх буде експортовано до IFC. Ви отримуєте відповідні та перевірені властивості в IFC, і ви зможете використовувати їх у будь-якій програмі, що підтримує IFC.  Це безперечна перевага openBIM та IFC!

І, нарешті, за потреби ви можете перетворити свої властивості в інші структури даних IFC, такі як класифікації, групи та системи. Ви можете створювати власні класифікації,  перетворюючи властивості на класифікації IFC. Генеруйте групи, системи, зони тощо, навіть  додаючи об’єкти . Однією з популярних можливостей є  розфарбування моделі на основі ваших властивостей, наприклад, завжди використовуйте однакові кольори для різних типів стін або систем ОВК.

Висновок

Тепер, коли ви дізналися, наскільки корисним і легким є додавання власного набору властивостей, ви готові спробувати це самостійно. Не згайте цю можливість спростити свій протокол BIM!

НАШІ МІСЦЯДе нас знайти?
https://www.bimsolutions.com.ua/wp-content/uploads/2019/04/img-footer-map.png
БУДЕМО НА ЗВ'ЯЗКУСоціальні мережі
AVANTAGEHeadquarters
Organically grow the holistic world view of disruptive innovation via empowerment.
НАШІ МІСЦЯДе нас знайти?
https://www.bimsolutions.com.ua/wp-content/uploads/2019/04/img-footer-map.png
БУДЕМО НА ЗВ'ЯЗКУСоціальні посилання